Rólunk

PAX!
Kedves Barátunk!
Mi a tihanyi bencés szerzetesek és az Apátsági Rege Cukrászda üzemeltetői és munkatársai szeretettel köszöntjük a Balaton fölé magasodó, a Balatont megkoronázó közel ezer esztendős apátság udvarában! Köszöntésünk a PAX szóval kezdődik, amely békességet jelent. Ez a megszentelt hely a 20. század közepéig valóban a teljes csend és a béke szigete volt, amely a negyedik magyar király - I. András (+1060) - nyugvóhelyét őrizte. 1961. június 16-án nyitotta meg kapuit a híres - és ma is jól működő - tihanyi visszhang történetéről, a "tihanyi regéről" elnevezett cukrászda - azóta kis túlzással élve az egész világ megfordult a Regében: Kanadától Új-Zélandig. „A Rege a modern kifinomultság és a középkori vendégszeretet elragadó elegye.” Kívánjuk, hogy Tihany félszigetének ősi békéjét, a jó ételek, italok fogyasztásának örömét és a bencés vendégszeretet valóságát tapasztalja meg kedves vendégünk Magyarország király páholyában: az Apátsági Rege Cukrászdában! Köszönjük a megtisztelő bizalmat! Szeretettel várjuk vissza!
Barkó Ágoston OSB

 

Tudtad, hogy cukrászdánk már több, mint 60 éve látja vendégül a tihanyba érkezőket?

Rege Story

Rólunk mondták

Apátsági Rege Cukrászda

Csodás hely remek kilátás a Balatonra ! Leánybúcsúra egyéb családi rendezvényekre kiváló választás ! Reggelizni- kávézni vagy ha épp valami finom süteményre vágysz ! Figyelmes aranyos felszolgálók sündörögnek szorgosan, ez perfekt !

Király József

Nyári napon, ebéd időben jártunk a Rege Cukrászdában, mégis szinte azonnal kaptunk helyet a teraszon, gyönyörű kilátással. A kiszolgálás a nagy érdeklődés ellenére is gyors, a személyzet nagyon kedves és segítőkész. Minden amit választottunk isteni finom volt, minőségi alapanyagokból. Egy igazi gyöngyszem, biztosan visszatérünk.

Lendvay Kinga
Echo étterem - Hello Tihany!
Echo étterem - Rege cukrászda
Echo étterem
Echo étterem - Lavender Tihany
Echo étterem - Lavender Garden
Echo étterem - Levendula Kézműves Fagylaltozó
Echo étterem - Dottó kisvonat Tihany
Tortarendelés